Contacteer ons

FT-Technics BVBA
Raatshovenstraat 115
3400 LANDEN

Gsm: 0495/83 44 66
Fax: 011/69 12 99
info@ft-technics.be
BTW BE 0892 602 908

Wij werken ondermeer met producten van:

 

Zonne energie

Maak de overstap naar zonne-energie met FT-Technics.

Wij plaatsen huishoudelijke installaties die uw verwarming of sanitair kunnen ondersteunen. Wij plaatsen zowel zonneboilers (Chappée) als fotovoltaïsche zonnepanelen (SolarWorld).

Wij zorgen niet alleen voor de volledige installatie, ook helpen wij u met de aanvraag van uw premies en subsidies.

Voor meer informatie over zonnewarmte, kan u terecht op de website van Brötje.

FK 7300 - Plaatsing op dak

De zonnesystemen FK 7300 zijn ideaal voor de opbouw op dakstructuren en dit zowel op platte als op hellende daken.

Vlakke zonnepanelen FK 7300 N en L

Wat haal ik uit de zon ?

Zelfs al is België zeker niet het meest zonovergoten land van Europa, toch bieden de zon en een goed afgestelde zonne-installatie voldoende energie om een groot deel van uw behoefte aan sanitar warm water op te vangen. Zo mag men ervan uitgaan dat van mei tot en met eind september de zonepanelen van Chappée de nodige energie produceren nodig om sanitair warm water op temperatuur te brengen en dit quasi zonder bijverwarming via de verwarmingsketel.  

De zonnesystemen FK zijn ideaal voor de opbouw op dakstructuren en dit zowel op platte als op hellende daken. De panelen zijn opgebouwd uit een aluminium omkasting dat maximaal aan de meest extreme weersomstandigheden kan weerstaan.

Het veiligheidsglas heeft een dikte van 4 mm, bestendig tegen hevige hagelbuien en ontwikkeld om optimaal het zonlicht te laten schijnen op de collector. De aangepaste aansluitstukken van de FK panelen maken het mogelijk om tot 6 panelen na mekaar in serie te plaatsen.

De zonnepanelen FK bestaan in uitvoeringen  voor plaatsing «verticaal» (N) en «horizontaal» (L)

IK 12 / 25 - Geïntegreed in dakstructuur

De zonnesystemen IK van Chappée zorgen voor een harmonieuze en zeer esthetische inbouw in dakstructuren.

Ze kunnen ingebouwd worden in daken met klassieke dakpannen of leien.

Wat haal ik uit de zon ?

Zelfs al is België zeker niet het meest zonovergoten land van Europa, toch bieden de zon en een goed afgestelde zonne-installatie voldoende energie om een groot deel van uw behoefte aan sanitar warm water op te vangen. Zo mag men ervan uitgaan dat van mei tot en met eiund september de zonepanelen van Chappée de nodige energie produceren nodig om sanitair warm water op temperatuur te brengen en dit quasi zonder bijverwarming via de verwarmingsketel. 

De panelen bestaan uit een zeer stevige en weersbestendige houten omkasting die naast de houten dakgebinten komt te liggen, volgens hetzelfde principe als bij de integratie van een dakraam. Het dak moet echter wel een minimale hellingsgraad hebben van 25°. Met een 4mm dik veiligheidsglas zijn de IK-zonnepanelen bestendig tegen de hevigste hagelbuien en laten ze optimaal het zonlicht doorschijnen tot op de collector. 

De met zin voor detail ontwikkelde aluminium omkasting van het houten frame garandeert daarenboven de duurzaamheid en waterdichtheid van het paneel. Bij aanzienlijke behoeften aan warm water kunnen de IK 25 zonnecollectoren in serie naast en onder mekaar geplaatst worden. Ook hier heeft Chappée alle mogelijke oplossingen in aluminium dichtingsplaten.

HP / DF - Vacuümbuizen

De vacuümbuizen bieden betere prestaties bij bewolking en zijn vaak beter indien zonne-energie ook gebruikt wordt om klassieke verwarmingscircuits op lage temperatuur te ondersteunen. Chappée biedt met de zonnesystemen HP en DF twee systemen aan die volgens een verschillend principe werken. 

Wat haal ik uit de zon ?

Zelfs al is België zeker niet het meest zonovergoten land van Europa, toch bieden de zon en een goed afgestelde zonne-installatie voldoende energie om een groot deel van uw behoefte aan sanitair warm water op te vangen. Zo mag men ervan uitgaan dat van de maand mei tot en met eind september de vaccuümbuizen van Chappée de nodige energie produceren nodig om sanitair warm water op temperatuur te brengen en dit quasi zonder bijverwarming via de verwarmingsketel.

Natuurlijk doen de zonnesystemen ook hun werk tijdens de wintermaanden, weliswaar met bijverwarming van een klassieke verwarmingsinstallatie.  
Vaccümbuizen zijn daarenboven de oplossing bij uitstek om naast de productie van warm water ook het verwarmingscircuit te ondersteunen.

SolarPlus HP 20/30 met warmtebuis

Bij het heat-pipe principe HP 20 en HP 30 beschikt elke vaccüumbuis over zijn eigen circuit. De vloeistof dat op een luchtledige manier in de buizen werd ingevoerd verdampt bij een temperatuur van 25°C. De damp verspreidt zich over de buis en condenseert bovenaan de buis waar deze in contact is met een gesloten circuit waarin een koelvloeistof circuleert. Daar geeft de condenserende damp zijn warmte af aan de koelvloeistof. De opgewarmde koelvloeistof gaat vervolgens naar de warmtewisselaar in het voorraadvat en zo terug naar de heat-pipe. In de heatpipe stroomt het afgekoelde condensaat naar beneden en de cyclus begint opnieuw. Het speciaal ontworpen veiligheidssysteem beveiligt het circuit tegen oververhitting van de condensator.

SolarPlus DF 20/30 volgens Direct Flow principe

Een variant op de vacuümbuis met heatpipe is een vacuümbuis met pompcirculatie of nog het direct flow principe (DF). Visueel zien de DF collectoren er hetzelfde uit als de Heat Pipe-collectoren (HP). De heatpipe is vervangen door twee concentrische buizen waarin glycol stroomt door toedoen van een pomp. Het voordeel van deze buizen is dat ze zowel op platte of hellende daken of aan gevels geplaatst kunnen worden, zonder dat een hellende positie absoluut noodzakelijk is. De buizen kunnen desgevallend ook horizontaal geplaatst worden.

Plaatsing in serie en parallel

De plaatsingswijzen van de vacuümbuizen zijn heel divers. Het aantal vacuümbuizen dat met elkaar verbonden zijn is onbeperkt, maar voor elk project moet er toch rekening worden gehouden met bepaalde installatieparameters, zoals de drukverliezen die maximaal aanvaardbaar zijn

Basic PK 20 - Montage op het dak

De PK 20 panelen zien eruit als de zonnepanelen FK 7300 en kunnen eveneens op een pannendak, leiendak of plat dak geplaatst worden. De enige verschillen zijn, een kleinere captatieoppervlakte, één enkele boiler met een inhoud van 300l én een lagere prijs !

Vlakpaneel voor montage op gewoon of plat dak.

De PK20 panelen worden niet gebruikt voor de verwarming van de woning. Ze produceren enkel sanitair warm water (net zoals de FK7300 panelen). Hiervoor vangen ze de zonne-energie op, en transformeren het in thermische warmte.

Tijdens de zomermaanden kunnen deze panelen 100% van het nodige sanitair warm water van een gemiddeld huishouden leveren (met een gemiddelde van 50% per 1 jaar).

De PK20 panelen worden parallel op een bestaand dak of in een hoek van 45° op een plat dak geplaatst. De captatie-oppervlakte van de PK20 panelen is iets kleiner dan van de FK 7300 en heeft dus ook een iets lager rendement. Dit laat zich echter ook voelen in het totale kostenplaatje dat lager ligt. Ze hebben een uitstekende weerstand tegen slecht weer dankzij de aluminium koffer. De panelen hebben ook een hoge weerstand dichting, een veilig zonneglas (4 mm) en een isolatie van de koffer met rotswol (40 mm).

Bestaat enkel in "verticale” versie.

Dit systeem wordt gekoppeld aan een "ECO” boiler, een verticale boiler met een capaciteit van 300 liter.

Het basic PK20 systeem wordt enkel in kit verkocht, wordt enkel gebruikt voor de verwarming van het sanitair warm water en kan niet gecombineerd worden met een andere boiler dan de "ECO” boiler.

De basic PK20 panelen bieden u een vergelijkbaar comfort aan als andere Chappée systemen (FK en IK), maar aan een lagere investeringskost.

Zonneboilers

De zonneboilers van Chappée zijn specifiek ontwikkeld voor de productie van sanitair warm water via de zon. De boilers worden aangeboden in versies 300, 400, 500, 600, 750 en zelfs 1000 liter.

De boilers van Chappée zijn specifiek ontwikkeld voor de productie van sanitair warm water via de zon. De uitgelijnde vorm van de boilers zorgt ervoor dat de  temperatuursverschillen in lagen worden afgescheiden. Om de volledige inhoud van de boiler te kunnen gebruiken werd de thermische zonnewisselaar zo laag mogelijk onderaan de boiler geplaatst. Het op de gewenste comfort-temperatuur brengen van het warm water in de zonneboiler gebeurt via de klassieke verwarmingsketel in de bovenste thermische wisselaar. De verwarmingsketel houdt slechts het bovenste deel van de boiler op de gewenste temperatuur, wat iedere gebruiker eenzelfde comfort garandeert als bij een klassieke boiler. Indien het echt noodzakelijk is kan er eveneens een elektrische bijverwarming gebeuren.

De boilers worden allen zeer goed beveiligd tegen corrosie door een geëmailleerde legering.
Veiligheidsanodes in magnesium zorgen voor een bijkomende beveiliging in de SB 2 boilers. De boilers zijn geïsoleerd met uiterst efficiënt en stevig polyurethaan-schuim.

Gelaagde combi-boiler SBH

De gelaagde SBH boilers van Chappée werden ontwikkeld om naast sanitair warm waterproductie ook aan te wenden voor verwarmingsondersteuning. De boiler heeft een maximale temperatuurspreiding en werkt volgens het thermosifon-principe om de opgenomen warmte zo snel mogelijk te geleiden naar de boiler. De opgenomen warmte van de zon wordt op die manier optimaal verdeeld over het deel verwarming en het deel warmwater productie, afhankelijk van de specifieke behoefte op dat moment. Het bufferdeel verwarming van de SBH boiler heeft geen onderhoud nodig. De boilers worden aangeboden in versies 600, 750 en 1000 liter.

Een goede regeling

De multifunctionele zonneregeling garandeert een buitengewone efficiëntie in gebruik van de zonne-installatie. Zowel de paneelvoeler als drie boilervoelers kunnen gelijktijdig worden bediend. Op die manier kan het hele zonnesysteem op een gecentraliseerde manier volledig worden bestuurd. 

De gelaagde MPS boiler

De gelaagde AquaComfort MPS boiler is perfect geschikt om voor bijverwarming te dienen in een zonne-verwarming en om sanitair warm water te produceren. Voor een optimale scheiding tussen alle temperatuurzones is de boiler voorzien van twee horizontale platenwisselaars. De bovenste platenwisselaar zorgt voor de opwarming van het sanitair warm water. Het verwarmingsvertrek gebeurt in de warme zone dat zich onder het bovenste platenwisselaar bevindt.

De MPS boiler is beschikbaar in de volgende capaciteiten: 600, 800 en 1000 liter.

Chappée beschikt over één van de breedste gamma's aan zonnesystemen en kan zo voldoen aan alle behoeften aan warm water, aangepast aan de unieke eigenschappen van iedere woning.  

Cookies en privacy